De techniek in het laseren & Kristalglas

Hoe we deze exclusieve producten maken is bijna net zo interessant als het product zelf. Het is een uniek proces waarbij computergestuurde laserstralen in een blok optisch zuiver kristalglas worden geschoten om afbeeldingen te creëren zonder het oppervlak te beschadigen. Het 3-dimensionale ontwerp geeft een prachtig effect, alsof het in de ruimte zweeft.

Optisch zuiver kristalglas wordt gebruikt omdat alleen het zuiverste, smetteloze, meest perfecte kristal in staat is om een perfect resultaat te garanderen omdat het de laserstralen niet afbuigt. Elke pixel wordt gevormd door een “micro-explosie” veroorzaakt door de laserstralen die het hart  van het kristal veranderen en er een afbeelding in vormen, terwijl de buitenkant van het kristal onbeschadigd blijft.

Oppervlakte lasergravure (Speciaal voor monumenten)

De meest recente lasertechniek. Oppervlakte lasergravure voor de meest fijne details. Met zandstralen kunnen mooie resultaten behaald worden. Er zijn echter beperkingen aan deze techniek. Met een oppervlakte lasergravure kunnen foto’s en motieven pas echt gedetailleerd op glas worden afgebeeld. Wij adviseren extra helder glas voor een optimaal resultaat.

Verwerken van gedenkglas in monumenten

Uitvaartglas.nl is toeleverancier van diverse grafmonumenten bedrijven in Nederland. Deze bedrijven beheersen het vakmanschap om glas te verwerken in monumenten. Wij adviseren u graag een dealer in uw omgeving wanneer dit nodig is.